Festett üveget szeretne vásárolni, de segítségre van szüksége? Kérem keressen minket elérhetőségeinken!

Lacobel üveg

Lacobel üveg

A színes üvegfelületek a Glaverbel által gyártott LACOBEL típusú üvegekkel kerültek a köztudatba. Ezek az üvegek kedvező árukkal, és viszonylag széles színválasztékkal hamar közkedveltek lettek. Kiváló dekorációs elem, és mivel ragasztással viszonylag könnyen rögzíthető, gyakorlatilag a lakás bármely pontját feldobhatjuk vele.

Hátránya viszont, hogy sajnos ma Magyarországon nem minden színt tartanak raktáron a nagy gyárak. Ha pontosan akarjuk meghatározni, inkább az alapszínek érhetőek el jellemzően. Emellett ez a fajta üveg nem hőkezelhető utólag, így konyhai hátlapnak és nagy igénybevételű helyre sem javasolt betervezni. Csak kis mértékben fúrható, és csak 4 mm vastagságban kapható. Ha viszont a kapcsolókat, konnektorokat, és a különböző kiszögelléseket követnünk kell, akkor az edzett üveg az ideális alapanyag.

Az edzett üvegnek nagyobb az ellenállása a mechanikai behatásokkal szemben, így gyakorlatilag bárhol használhatjuk. Elkészíteni tovább tart, mint egy lacobel üveget, mivel festeni csak edzés után lehet az üveget. Cserébe a teljes RAL színskála elérhető pár napon belül, és az üveg vastagságát is mi határozzuk meg (3-tól akár 12 mm vastagságig!), az elkészítendő felülethez igazítva.

A fentiek miatt rengeteg gyártót és festéket kipróbáltunk már, mire megtaláltuk azt, ami minden igényt kielégít: vízálló, hőálló, tehát gyakorlatilag a konyhától a fürdőszobáig bárhol elhelyezhető az ezzel festett üveg.

Mire ügyeljünk a szín kiválasztásánál?

Amellett, hogy a festett üvegnek harmonizálnia kell a környezete színeivel is, nem árt néhány dolgot figyelembe venni:

1. Az átlátszó üveg vasat tartalmaz, amitől – gyártónként eltérő mértékben – az üveg enyhe zöld árnyalatot kap. Ez a világos színeknél gondot okozhat. Pl. a fehér szín egy kicsit a zöldes-fehér felé tolódhat. Ha szeretnénk ezt elkerülni, akkor a megoldás az Extra-Clear üveg. Több fantázia néven is ismert (Opti-White, Low-Iron stb.), lényege hogy kevesebb vasat tartalmaz, mint egy sima átlátszó üveg, ezért gyakorlatilag “kristálytiszta”. Árban ez kicsit többet jelent, de a végeredményért mindenképpen érdemes megfontolni.

Összehasonlításképpen:

Extra-Clear üveg/Sima átlátszó üveg

Extra-Clear üveg/Sima átlátszó üveg

2. Ha a fallal, bútorral stb. megegyező színű üveget szeretnénk, fontos tudni, hogy bármilyen színt is választunk, az NEM lesz tökéletesen ugyanolyan. Egy adott festék, ill. egy adott szín különböző textúrájú felületeket néhány árnyalattal világosabb, vagy sötétebb is lehet! Ez főleg élénk színeknél, de akár a fehérnél is probléma lehet, ezért ilyen esetben kérje meg a felmérő kollegát, hogy vigyen magával mintaüveget!

3. Mivel csak viszonylag kis mennyiségben kevertetünk festéket (1-2 liter), ezért ha már meglévő festett üvege mellé még szeretne ugyanolyat, fontos tudni, hogy a festék színe utókeverésnél 1-2 árnyalattal eltérhet!

Beépítésről:

– Az üveg gyártási tűrése +/- 2 mm, ezért ha egy adott helyre beragasztjuk, akkor a csiszolt széleknél mindenképpen egy illesztési hézag fog látszódni (1-3 mm). Ezt szilikon tömítőanyaggal kitölthetjük, vagy utómunkában élzáró profil ragasztható fel.

– A festett üveglap edzett állapotban is rideg, nem hajlítható. Ezért a felragasztás előtt konyhapult környékéről a beszerelést ellehetetlenítő kiálló részeket a szerelést megelőzően szakemberrel el kell távolíttatni. Pl.: vízcsap, páraelszívó, kiálló lámpatest, stb.

– Az üveg beszerelését érintő szakipari munkákat (pl. áram és vízszerelés) a megrendelőnek kell elvégeztetnie, mert cégünk erre nem tud szakembert biztosítani.

Festettüveg, dekorüveg mellett vállaljuk:

– tükrök, akár extra méretben is

üvegpolcok

– egyéb egyedi üveges munkák

kivitelezését, beépítését is!

Ha bármi további kérdés felmerülne, hívjon minket bátran, vagy küldje el nekünk e-mailben az info@festettuveg.hu címre!

Ha weboldalunkon szeretne üzenni nekünk, kérem látogassa meg a Kapcsolat menüpontunkat!

Share Button