Posted by on feb 18, 2014 in Tükör, mint dekorüveg |

A tükör nemcsak minden fürdőszoba elengedhetetlen kelléke, de dekorációs elemként kerülhet akár a nappaliba, vagy hálószobába is.

Vastagsága: 4, 5 és 6 mm lehet. A felhasznált vastagság a tükör felületétől függ. Minél nagyobb a felület annál nagyobb vastagság szükséges, hogy torzításmentes képet kapjunk. Fürdőszobákban általában a 4 és 5 mm vastagság elegendő.

Extrém méretek is megoldhatók (2-3 m akár), de ezeket jellemzően csak tánc és kondi termekbe szokták kérni. Ekkora méreteknél érdemes előre megnézni, hogy egyáltalán be lehet-e vinni a tükröt a lakásba.

A tükrök szélét minden esetben csiszoljuk, amely polírozott élcsiszolás vagy 10, 20, akár 30 mm széles fazetta is. A tükröt díszíthetjük akár homokfúvott mintával is. A foncsort is el lehet távolítani homokfújással, és a tükröt így akár hátulról is meg lehet világítani.

A tükröket alap esetben egy speciális szilikonnal ragasztjuk a falra, csempére stb. ami nem marja meg a foncsort. Kerülhetnek még keretbe, de akár bútorlapra is lehet ragasztani (lsd. pl. beépített szekrények)

A tükrök hátlapjára tükörfűtő fólia is kerülhet, amely az elektromos hálózatba kötve fűti a tükrök hátlapját, ezáltal megakadályozza a páralecsapódást.

Tükrök 1.

Tükrök 1.

Tükrök 2.

Tükrök 2.

Tükör homokfújt mintával

Tükör homokfújt mintával

Tükrök extra méretben is!

Tükrök extra méretben is!

Tükrök hátulról megvilágítva 1.

Tükrök hátulról megvilágítva 1.

Tükrök hátulról megvilágítva 2.

Tükrök hátulról megvilágítva 2.

Tükrök kondi teremben

Tükrök kondi teremben

 

 

Share Button